torstai 8. elokuuta 2013

Lisää virkattuja ConversejaNäistä vauvan Converse-tossuista on tullut hitti lähipiirissä ja oonkin tehnyt näitä nyt urakalla. Tällä hetkellä teen mustia, laitan kuvat tähän postaukseen, kunhan ne ovat valmiit :).

 Ohje on tällä kertaa eri kuin aikaisemmissa tossuissa. Ohjeeseen pääset tästä. Älkää säikähtäkö sivulla olevaa espanjankieltä, sivun lopussa on ohjeet myös englanniksi. Ohje oli melko helppo pienen sottailun ja muutaman purkamisen jälkeen,  selkeät ohjekuvat auttoi tekemisessä tosi paljon.

Lankana käytin SMC:n Baby Merinoa, joka on 100% merinovillaa. Se sopiikin vauvoille paremmin kuin esimerkiksi puuvilla. Lanka joustaa hieman, joten tossut on helpompi saada jalkaan, se pitää pienet varpaat myös lämpimänä, eikä allergisoi lainkaan.

Vihreät tossut ovat sinisiä hieman isommat, pohjan pituus on 12cm ja sinisissä 9cm.


4 kommenttia:

 1. Nää on tosi kivoja! hitto vie ku virkkuukoukku ei niin kestä miun lapasissa..

  VastaaPoista
 2. Hei, alan oppi tekemään näitä, mutta voisitko kertoa kuinka monta silmukkaa aloitusketjussa oli kun teit 12cm pituisen pohjan tossut :)
  T. Aloittelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!:) en muista tarkkaan mutta aloitusketjussa taisi olla tuolloin 19 silmukkaa. Koukku oli kokoa 3. käsiala,lanka ja koukku vaikuttaa toki lopputulokseen. Eikun vaan virkkaamaan ja kokeilemaan :)

   Poista