sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Parveke


Kerroin aikaisemmin että olen innostunut kasvattamaan chilejä ja muita kasveja parvekkeellamme. Parveke on tällä hetkellä vielä vähän vaiheessa sisustuksen suhteen ja tila muuttuu pikkuhiljaa mieleiseksi kun keksin ja kerkeän laittaa jotakin uutta. Kalusteet ovat uudet ja parvekkeella on mukavaa istuskella ja viettää aikaa. Vaikka kevät ja alkukesä ovatkin olleet viileitä, on parvekkeella auringon paistaessa noin 25 astetta lämmintä. Parveke on puolivarjossa ja lasitettu, joten täällä (istun tälläkin hetkellä parvekkeella) on loistavat kasvuolosuhteet juurikin chileille ja esimerkiksi yrteille. En oo ikinä aiemmin innostunut minkään kasvattamisesta tai kasveista ja kukista, joten tietoa ja käytännön kokemusta asiasta on tosi vähän. Oonkin ehkä enemmän tekemällä oppii -tyyppiä. Teen ja touhuan täysillä, virheistä viis ja epäonnistuminen opettaa. Eikös vaan? :D


Poikaystäväni antoi miulle synttärilahjaksi ihanan runkoruusun, joka kukkii tosi kauniisti.Koko kevään haaveilin ruususta ja nyt sen vihdoin sain, huraaa!! <3  Ruusu on täynnä nuppuja ja vaikuttaisi siltä että uusia kukkia tulee hirmuisella vauhdilla. Ruusu kasvaa (jos osaan oikein hyvin hoitaa sitä) vielä tosi paljon ja se tarvitsee ehkä isomman ruukuin kuin tuo, jossa se nyt on. Talveksi ruusu menee kylmävarastoon talvehtimaan, eli runkoruusussa riittää tekemistä toivottavasti vielä moneksi vuodeksi. Hyvät vinkit koskien runkoruusua ovat tervetulleita! :)
Sain lahjaksi myös Kasvimaa Ruukuissa -kirjan, jossa vaikutti olevan kaikki mahdolliset vinkit ruukuissa ja parvekkeella kasvattamiseen.Innostuin ihan kamalasti taas kerran: Salaatteja! Tomaatteja! Porkkanoita! Viinirypäleitä! Kaikkea!!!!!!! Harmi vaan että tila on kuitenkin melko rajallinen, pitää varmaan viritellä amppeleita kattoon ja suunnitella jokaisen nurkan käyttö huolellisesti. Katsotaan nyt mitä keksin kesän kuluessa. Parvekkeen takaseinä on mielestäni kammottavan värinen ja sitä ei saa maalata taloyhtiön sääntöjen vuoksi. Olenkin etsiskellyt jotain sopivaa taulua piristämään mököttävää seinää. Parvekkeesta tulee toki vihreämpi kunhan kasvit tuosta vielä kasvavat.

Lili nokosilla.
Sellerikaali puskee mullasta kovaa vauhtia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti