keskiviikko 16. marraskuuta 2016

MITÄ TEKIS SEURAAVAKSI?


Heimoi:) Jokaisella käsitöitä, sisustamista, rakentamista auton rakentelua tai muita projekteja harrastavalla tulee varmasti hetkiä. kun kädet ovatkin yht'äkkiä ihan tyhjät ja saa aloittaa jonkin uuden projektin. Minulle kävi näin viikonloppuna. Sain viime viikolla valmiiksi yhden isompitöisen neulee. (...joka on lahja. En voi esitellä neuletta täällä, ennen kuin olen antanut sen saajalleen, vahinko jos tämä tyyppi vaikka sattuisi käymään blogissani ja näkisi lahjansa. ;)

Kun on pitkään pakertanut yhden asian kimpussa ja keskittänyt ajatuksensa ja aikansa siihen, on oudon kevyt tunne, kun työ on vihdoin valmis, eikä sitä tarvitse enää miettiä.
Ja sitten tuleekin se paras osuus, seuraavan työn suunnittelu ja uusi ihana alku! Mitähän tällä kertaa tekisin? Teenkö jotain ihan uudenlaista? Kenelle teen? Ostanko uusia tarvikkeita? Haluan uusia lankoja! Ja hirveästi ihania ohjeita! Taidankin mennä ihan sekaisin!?! 

Miun miettimisvaiheeni sekavine ajatustulvineen kesti tällä kertaa vain puoli tuntia. Yleensä selailen netistä kuvia ja ohjeita, etsien inspiraatiota. Joskus tallennan parhaat löydöt kirjanmerkeiksi. Tällä kertaa löysin Novitan sivulta ohjeen neuletakkiin, joka oli mielestäni ihan ok, mutta ei mikään täysi kymppi itselleni. Aloitin neuloa ohjeen mukaan mutta resorin jälkeen laitoinkin ohjeen kiinni ja aloin tehdä palmikkoa, täysin sen mukaan mikä tuntui hyvältä. Ylpeänä esittelin tuotostani poikaystävälleni, joka koitti ymmärtää, kuinka hienolta ja vapaalta minusta tuntui kun tein kirjoitetun ohjeen sijaan omasta päästäni jotain. Se vaan on kivaa, tiedättehän? 


Puikoillani on nyt siis vaalea neuletakki, jota teen ihan vaan itselleni. Neulon kahdella erilaisella langalla yhtä aikaa, joten takista tulee mukavan muhkea ja pehmeä. En ole vielä päättänyt, kuinka pitkä takista tulee, tuleeko etuosaan palmikkoa vai teenkö sittenkin paidan. Tämä työ saa olla sellainen hyvän fiiliksen työ, joka muuttuu matkan varrella ja jota tehdessä en turhia pähkäile.

Kertokaa tai linkatkaa tekin, jos teillä on tällä hetkellä uusia neuleita tai muita projekteja tekeillä. :)


Maltan tuskin odottaa seuraavaa postaustani, luvassa on vähän jouluaskartelua! <l:o)

10 kommenttia:

 1. Mie niin kadehdin teitä ketkä osaatte tehdä vain yhtä työtä kerrallaan! Ja joskus taisit kirjoittaa langoistakin että mietit niiden ostoa tarkkaan (pahoittelut jos sekoitan johonkin toiseen bloggaajaan). Itse ostelen ihan liikaa lankoja ja aina on useampi työ kesken, ei tule sitä puhdistavaa tunnetta mitä kuvailit kun saa yhden ison projektin valmiiksi ja kaikki on avoinna seuraavaa työtä ajatellen :D No mutta, neule näyttää hyvältä jo nyt! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee kiitos :) joo, olin se lankapihtari mie :D aikaisemmin miullakin oli useita töitä yhtä aikaa mutta siinä kävi aina niin että osa jäi loppujen lopuksi tekemättä ja kesken eräisiä lankasotkuja löytyi ympäri kämppää! Tämä tyyli sopii paremmin miulle, yksi kerrallaan siis mennään ainakin toistaiseksi :D

   Poista
 2. Sanon samaa mitä Elina tuossa yllä: osaisinpa minäkin keskittyä yhteen projektiin kerrallaan. Mutta pitää olla levoton säheltäjä ja tehdä sitä sun tätä. Usein tulee uusia tahdon-tehdä-ideoita ennen kuin olen edellisiä ehtinyt aloittamaan.. Pitäisi ruveta ideapihtariksi, tehdä kunnon konmaritus kaikille loputtomille turhille ideoille :D Odotan innolla seuraavaa postaustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha!:D haastettahan siinä on että pysyttelee vain yhden työn ääressä, toisaalta eihän siinäkään mitään pahaa ole jos on useampia kesken, ei ainakaan pitkästy :D seuraava postaus on joulun(vaalean)punainen 💞

   Poista
 3. Ihailen teitä jotka jaksatte tehdä noita isoja neuleita. Nätti villatakki/pusero tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) lohdutuksena voin kertoa että minäkin olen näitä villatakkeja yms tehnyt vasta puoli vuotta! :)

   Poista
 4. Ihanaa ja vapauttavaa! Näyttää kivalta, ja taitaa myös tuntua kivalta!

  VastaaPoista
 5. Tiedän tunteen! (: Olen kuitenkin nyt viime aikoina lipsunut yhden työn taktiikasta. Ja se on paha. Tällä hetkellä työn alla ovat kolmet sukat eri puikoilla. Yhdet kaverin pyynnöstä, yhdet jouluksi ja kolmannet ns. lahjakorttivillasukat. (Häissämme oli syksyllä hääbingo- ja tietokilpailupalkintoina villasukkalahjakortteja.) Ja pää vilisee uusia ideoita ja kaikkea mitä pitäisi ehtiä tehdä. Noh, onneksi aina yksi valmis työ kerrallaan vapauttaa yhdet sukkapuikot uusille ideoille... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, eli sukkaa pukkaa!! Super ihana keksintö tuo villasukka lahjakortti! 😍

   Poista